Над пет тона наркотици и химически вещества бяха демонстративно изгорени на специална

...
Над пет тона наркотици и химически вещества бяха демонстративно изгорени на специална
Коментари Харесай

Над пет тона наркотици и химически вещества изгориха в Камбоджа

Над пет тона наркотици и химически субстанции бяха демонстративно изгорени на специфична церемония в Конгресния и изложбен център Кох Пич в Пномпен по случай Международния ден за битка със злоупотребата с опиати и противозаконния трафик, който бе маркиран в понеделник, съобщи камбоджанската новинарска организация АКП.

Заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Сар Кхенг бе ръководител на годишното отбелязване на Международния ден, което тази година се организира под мотото " Хората са преди всичко: спрете стигмата и дискриминирането, засилете предварителната защита ". В послание към участниците на събитието Сар Кхенг удостовери твърдия ангажимент и напъните на камбоджанското държавно управление за попречване и ограничение на всички правонарушения и закононарушения, свързани с опиати.

Отбелязването на Международния ден за битка със злоупотребата с наркотици и противозаконния трафик през 2023 година има за цел да насочи повече внимание към хората и те да станат основата за правене на политики, стратегическо обмисляне, създаване на проекти за деяние и други ограничения, свързани с битката с противозаконните опиати.

Същевременно е належащо да се вземат предвид негативните последствия от дискриминирането и стигмата по отношение на наркозависимите, както и да се засилят в допълнение просветителните и осведомителните действия по тематиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР